I Övertorneå.....

Nu har jag kommit till Övertorneå och Hjalle han är glad nu när han får busa med Albin och Elof, men Elof vill till och smita till Svanstein lite för ofta tycker vi :)Morgonen kunde inte ha börjat värre, tandläkare 08.00, lagade 3 hål :( Bedövningen har äntligen släppt, typ 5 timmar efteråt. Och imon 08.20 väntar nästa besök. För övrigt är det ganska skönt att ha kommit hem :), spännande och se vad som händer imon, det är ju trots allt valborgsmässoafton, men ett som är säkert är att det blir grillat till middag med potatisgratäng! ;) Mina två jätte gulliga bröder har hjälpt mig att få sommardäcken på plats och sett till så bilen är ren utvändigt, tusen tack för hjälpen :)

Känns som att inget går som det ska just nu, lyckas inte få min e-legitimation på datorn så jag skulle kunna deklarera och nu är det inte många dagar kvar om jag ska ha pengarna till midsommar. Tentan missade jag med 1 poäng, på den löpande examineringen missade jag den muntliga delen i filosofi så måste göra en kompletterande uppgift och allt det här innebär att jag inte har fått något csn alls den här terminen vilket också resulterar i att jag måste börja betala tillbaka på mitt studielån, hur fan ska jag kunna det när jag inga pengar får? (Ibland är csn bara för mycke, räcker de inte att dem ser att jag är kursregistrerad och därmed pluggar). 3 poäng saknas tydligen för att jag ska bli beviljad ett lån. Och som om det inte vore nog har jag en uppsats vars råmanus ska vara inlämnat senast 12 maj. Det kanske låter som om jag borde göra nå vettigt istället för att sitta och blogga, så vi hörs!

Olivers igår :)

Helgen har sprungit förbi, fort har de gått. På lördag morgon när Andreas slutade jobba åkte vi iväg och åt hotellfrukost :) gott var de! Sedan iväg på hm för att byta bikini, jag körde bil för första gången med gipsad arm och det gick faktiskt bra. Sedan in till stan en sväng och tillslut toyota och hämta Andreas när han slutade jobbet. Ut på storheden igen för att gå på systemet och förbereda kvällens fest :) Blev pizza till middag eftersom Andreas var tvungen att få sova och jag hade inte tid att ensam börja laga middag. Kvällen spenderades hos Linnéa och David och därefter på Olivers. En trevlig kväll med mycke prat och dans :)

Idag har jag sovit lite längre eftersom de blev så sent i natt. Men när jag väl tog mig upp ur sängen så dammsög jag lägenheten och plockade samtidigt bort vinterskorna och gjorde dem i ordning för nästkommande vinter :) Till middag blev de fläskfilé och potatisgratäng med vitlökssås, vi åt med glädje! Nu tror jag att jag ska grädda lite vitlöksbröd och äta till efterrätt, mums.
Ha de bra!

10 maj kl. 12:00

Skönt med fredag och helg :) Det känns verkligen att man stigit upp kl 06 varje morgon den här veckan, tog en liten tupplur här på soffan för att slippa lägga mig för att sova kl 21 en fredag :p Min lillebror och hans flickvän har varit hit till Luleå idag och med sig hade de lille Elof, han är ju så söt :) Milla var ute efter en ny bikini så hon inspirerade mig också till att köpa en bikini. Igår bytte jag sängkläder och det var så himla mysigt och krypa ner i en renbäddad säng :)

Har varit in till Sunderby sjukhus idag igen, har haft så ont under lillfingret och det är trots allt en bit nedanför tummen som jag brutit benet och det fanns ju givetvis en anledning till de, en inre blödning visade det sig vara när hon tog bort gipset för att återigen lägga om det. Gipset hade flyttat på sig och gömt mina knogar vilket medför att jag inte får samma rörlighet i handen och kan inte träna armen lika bra. När jag var där så passade jag på att lyfta lite på armen med egen kraft när gipset var borta och jag kan lova det var inte kul, där satt jag likblek i ansiktet och mådde illa, armen var lätt men samtidigt tung, en väldigt konstig, obeskrivlig känsla. Jag ser faktiskt inte längre framemot att ta av det stöd som jag kommer att få ha i fyra veckor, för nu är det bestämt 10 maj kl. 12:00 åker gipset av och jag måste klara mig utan den :(

Vero moda landet runt

Igår var jag på mitt första träningspass med min brutna arm, började lugnt med core. Nästa pass är imon och nästa vecka tänkte jag satsa på spinning :) Gick ganska bra, någon övning fick jag undvika, kände ju givetvis av det efteråt men inte alls farligt. Det är jäkligt kul att få vara tillbaka på jobbet igen :), man kommer ihåg allt mer och mer ju längre tiden går.

Idag har jag sprungit på stan lite för att hitta en kavaj men icke sa Nicke, kom istället hem med ett linne. Hittade en fin kavaj på Vero moda men fanns såklart inte i min storlek, fick dock namnet på den och är nu på jakt efter en, men nä inte har jag sån tur att någon affär skulle kunna ha den, har ringt Vero moda i hela Sverige känns det som, i Piteå, Kalmar (2st), Gävle, Valbo, Umeå, Skellefteå och Chili i Kalix. Har även kollat Nelly och veromoda.com, vet inte hur jag längre ska lyckas få tag på den, tyvärr. Känns som att jag ger upp här och nu......

Röntgen och läkarbesök

Steg upp av att väckarklockan ringde på morgonen så jag inte skulle missa läkarbesöket och min röntgen i sunderbyn. Åkte hemifrån vid halv nio och var färdig kring halv tolv, jädra vilken tid det tar alltså, måttligt less jag hann bli av allt väntande. Först sitta och vänta på röntgen i 25 min sedan förflytta sig till reception och vänta på att få betala kalaset (270 kr, ganska dyrt faktiskt), därefter sitta och vänta på läkarn i 45 min och till sist sitta och vänta på sjuksköterskan i 15 min som bara skulle snygga till gipset men lyckades istället klippa bort för mycket och fick därför lägga nytt gips. När jag fick se armen blev jag lite förvånad även fast jag pratat med Johanna om det tidigare, men på en vecka hade den redan hunnit bli smalare och den var alldeles kraftlös, usch nästan så jag började må illa. Läkarbesöket gick bra och jag behövde inte operera, får däremot ta bort gipset en vecka tidigare än beräknat, alltså om 3 veckor :) Det mindre positiva som jag dock fick höra var att de kan ta upp till 2 år innan armen blir som den var en del får till och med, men av det för resten av livet. Jag hoppas att armen fått full rörlighet till efter sommaren i alla fall, det är mitt mål! =)

Åkte på jobbet efter allt detta och har nu haft min första arbetsdag med gipsad arm, man vänjer sig vid allt, men sakta går det. Det var kul att komma tillbaka och träffa alla, ser redan framemot morgondagen :)
Pratade med Linda i telefon och hon frågade mig hur det var med armen och jag svarade att det går allt bättre och bättre, dock har jag fortfarande ont i den men anledningen till att det går relativt bra är ju att man hittar lösningar här i livet när man märker att man bara har tillång till ena armen. Det började med att Andreas fick duscha mig men med min envishet kunde jag ju inte låta det gå så varje gång och insåg samtidigt hur jobbigt allt skulle bli för honom så jag bestämde mig för att göra ett försök själv men behövde då hjälp med att få ut schampo ur flaskan. :p Gången därpå när jag skulle duscha kom jag på den geniala i den att jag hade en frisk armbåge och kunde ta hjälp av den när jag ville ha schampo ur flaskan, så jag ställde flaskan mot väggen och pressade den med armbågen och vips så kom det ut schampo och nu när jag duschar så tar jag en ännu enklare väg, pressar schampot direkt i håret, dit ska de ju ändå ;)
Nä nu måste jag sova om jag ska orka upp på morgonen, ha de bra allihopa!

Shopping och Allstar i helgen

Helgen har varit fullspäckad :) På fredag kom mamma och pappa hit till Luleå för shopping och god mat. På lördag fortsatte shoppingrunda fram till stängning. Helgens shopping har resulterat i ett armband, en kofta, två pannband och en vct jacka (adidas). Hittade till och med en 18 års present åt Johanna, men börjar nu i efterhand tvivla på om jag valde rätt, men skulle hon tycka bättre om någon annan så får hon själv mer än gärna byta ut den. Efter all shopping på lördag kom Sara hem till oss och vi tog två glas vin och fortsatte sedan ut till Allstar på en mysig middag för två :) Efter middagen blev vi kvar på Allstar och därefter promenerade vi hem igen. Idag vaknade jag ganska tidigt men efter att Sara åkt hem så fortsatte jag sova :p Har inte hunnit mycke mer än ätit och tagit de lugnt idag, skönt.

I morgon på morgon ska jag på röntgen för att se hur armen ser ut, hoppas att allt är bra och att jag kommer undan med gips i fyra veckor till. Vill verkligen inte börja med nå operationer. Efter sjukhus besöket åker jag och jobbar, hoppas att det kommer gå bra :)

Handikapp

Min farbror har kommit hem för att hälsa på och Andreas lovade vara chaufför åt honom från Luleå till Övertorneå och jag var såklart tvungen att följa eftersom jag just nu är ett handikapp känns det som, behöver hjälp med det mesta men känner ändå att jag inte vill vara till alltför stort besvär så försöker göra så mycke jag klarar av själv.

Jippi brorsan har kommit hem :), super kul att se honom igen! Resan hade varit bra och brun var han såklart, lite avundsjuk måste man ju erkänna att man är. Med sig hade han ett jätte fint linne åt mig ;) den, lär jag få användning av i sommar, tusen tack brorsan och Johanna! Nästa år ska jag också till Thailand ;)

Har lämnat in ett par jeans till skomakaren för att han ska sy om dem, väntar med spänning på resultatet, blir det inte som jag tänkt mig då får jag försöka med en sömerska. Ihelg kommer mamma och pappa på besök i Luleå så fredag består nog av en god middag och lite shopping. På lördag kommer Sara och hälsar på och då blir det mest troligt middag på allstar och fest därefter, riktigt kul. Schemat för helgen är fullt :)

Sjukskriven

Ja då blev jag sjukskriven för första gången i mitt liv :p Känns lite konstigt med tanke på den låga åldern men det är bara att acceptera sanningen. Jag måste erkänna att hellre gör jag allt än inget! Att gå hemma och inte kunna göra nått är ju frustrerande, hellre stressar jag och känner att jag knappt hinner med det jag borde. Det jag är mest arg på är att jag inte kan jobba eller träna. Märker att jag är en person som har svårt att sitta still och inte göra något alls.

Jag hann inte mer än till jobbet igår morse så fick jag vända hem, för mitt eget bästa tyckte chefen jag skulle stanna hemma och vila. Men senast på måndag sätter jag igång lite lugnt i början så jag är fit for fight i maj när jag behövs igen :) Innan jag skulle åka hem fick jag en present från cheferna och kollegorna som tack för tiden jag hade jobbat då jag slutade sista januari men presenten blev lite av en krya på dig present också :)
I den låg det här :
:)
Måste erkänna att jag har jätte gulliga arbetskamrater!

Bruten arm :(

På lördag åkte vi till Övertorneå efter att Andreas slutat jobbet. Kvällen spenderade vi i Kuiva tillsammans med Lea, David och två av deras kompisar, det var trevligt men jag var väldigt trött.

Söndagen såg vi framemot eftersom vi skulle ut och åka bräda i Pullinki och väderleksrapporten lovade bra väder och så blev fallet också, super skönt att få vara ute i solen. Det goda var dock kortvarigt hann inte längre än halvvägs ner för första åket så bröt jag armen. Utan att veta hur illa det egentligen gick trodde jag inte att det var någon desto större fara eftersom jag kunde röra på fingrarna och armen men ont som fasen gjorde det. Vila ett par tre åk och fortsatte sedan i hopp om att värken skulle lugna ner sig. Backarna stängde fyra och då var det dags att åka hemåt.
Väl hemma såg jag att armen var lite sne och svullen så lyssnade på mamma och pappa, åkte raka spåret till vårdcentralen här i Luleå och blev skickad till Sunderbyn på röntgen och resultatet blev det här:
I bästa fall gips i 5 veckor eller i värsta fall gips en vecka och sedan operation, men jag hoppas och tror på de bästa :) Så kan de gå, ibland har man otur!
Här kommer några fler bilder från den i övrigt trevliga dagen:




Skinnjacka och c-uppsats

Åkte hemifrån kring tolv idag och insåg att det var helt fel tid för att åka till skolan, lunchtid, vilken lärare tror ni man då kan få tag i? Ingen! Så jag bestämde mig för att svänga förbi stan i hopp om att hitta den skinnjacka jag vill ha. Tog med mig den jag hade köpt och lyckades lämna tillbaka den men hittade tyvärr inte den rätta jackan men löste situationen på ett bra sätt ändå :) Tiden för "öppet köp" hade gått ut så jag ides inte ta med mig kvittot till affären utan drog en vit lögn och sa att jag tappat bort den. Fick ett tillgodokort på den summan som jackan kostade men hittade andra kläder för så pass mycket att det bara blev kvar 71 kr på kortet. (Hann till och med lägga undan en "klänning" och två linnen). Så när jag kom hem fortsatte jag på min shoppingrunda och beställde skinnjackan på nätet istället, det råkade även slinka in en bikini eller två i shoppingbagen :)

På skolan gick det mindre bra, fanns ingen lärare på plats att prata med och är inte tillbaka förrens 14 april, suck, tiden springer ju iväg i all denna väntan. Men har nu hunnit ändra mig vad gäller ämnesval till c-uppsatsen, blir nog att skriva om undersökningsplikten vid fastighetsköp, kändes som ett enklare val till en början eftersom jag då får mer nytta av min handledare. Men glädjen var kortvarig hann inte längre än till biblioteket där jag insåg att all fakta redan var utlånad, typiskt, vad tar jag mig nu till? Löste problemet genom att fjärrlåna böckerna via biblioteket i Övertorneå men då kommer nästa problem, det är en veckas väntetid på dem. Ja i den här takten som det går nu kan man ju tycka att det inte har någon betydelse om jag måste vänta en vecka på litteraturen, men saken är den att om ca tre veckor ska råmanus vara inne och utav dessa tre veckor ska jag jobba heltid två veckor, hur ska tiden räcka till?
Efter många om och men tog jag mig äntligen till Stil för att träna, skönt med ett spinning och core pass så jag fick avreagera mig lite. När jag kom hem såg jag till att få i mig lite mat och sen hopp in i duschen, strax därefter kom Linnéa och David på besök och med sig hade dem en blåbärspaj och lite torkat renkött :) Kvällen var lugn men trevlig. Jag och Andreas har som haft lite svårt att hitta ut till Edeforsgatan men vi lovar att bli bättre på det :)

Precis blivit väckt......

Sådär ja, dagen kunde inte ha börjat bättre! Nån idiot väckte mig vid fyra på morgon, får se hur det här fortsätter, det lovar inte gott.........

:(

Det blir aldrig nån ordning på den här jävla lägenheten, är så förbannat less.
Humöret är inte på topp idag men jag försöker göra mitt bästa trots det!
Har precis kommit hem från en promenad med hunden, usch vilket väder, han fick ta en dusch direkt efter promenaden. Snart laga middag sedan äta och iväg på ett spinning och core pass och därefter gymma lite.
Borde ha börjat skriva på min c-uppsats men vet fortfarande inte vad jag ska skriva och vem jag ska ha som handledare och på måndag börjar jag jobba två veckor framåt heltid, min tid kommer inte räcka till känner det på mig. Vi får se hur det går......

Ska jag köpa eller inte köpa?

Idag har jag haft en väldigt lugn dag. Steg upp två minuter i sju för att hämta upp kläderna från tvättstugan som blev inlåsta igår, fortsatte sova så fort jag kom upp igen och vaknade strax innan nio för att köra Andreas till jobbet. Dagen har sprungit iväg och jag har hunnit dammsuga lägenheten och torka å rensa skafferiet.

Hämtade ut ett paket igår som innehöll ett par skor och ett linne, frågan är nu bara om jag ska behålla skorna?!? Har ju inte ett enda par skor med klack och lågt skaft som man kan ha till både vardags och fest, vore det här kanske ett sådnt par?
Invigde vår nya gryta idag och till middag blev det kyckling (med röd currypasta och heta kryddor) och ris. Jag hoppas att det framöver väntar en massa goa grytor :)

Luleå

Hemma i Luleå igen, känns sådär. Helgen var alldeles för kort men rolig, en väldigt bra påskhelg, en av dem bättre faktiskt :) Solen var dock ett stort minus, men det är typiskt idag när man ska åka hem så lyser den precis som den borde gjort under resten av helgen.

Efter att vi kommit hem har jag packat upp väskan, verkligen hatar att se den ligga kvar flera dagar efter att man kommit hem. Tvättid just nu, borring :( Nån tjuv har snott vårt tvättmedel och sköljmedel sist vi tvätta så vi har fått köpa nytt. Mellan varven har jag fixat in lite bilder här på bloggen för att det ska bli lite roligare att läsa. Fan vi lyckades låsa in kläderna i tvättstugan och det innebär att jag måste stiga upp på morgonen och hämta dem innan näste man ska börja sitt tvättpass.

Jag har lagt in en intresseanmälan på två olika lägenheter på Skurholmen som jag innerligt hoppas att jag blir tilldelad. Jag verkligen ogillar att bo här på Örnäset, enda fördelen är att du har nära till de viktigaste (mataffär, bank, vårdcentral och apotek). Men jag föredrar att ha närmare till naturen så de blir bättre för Hjalle.

Lyser med sin frånvaro

Idag var det Pullinki som gällde :), Emelie bangade såklart! Med mig fick jag Erika, Andreas, brorsan och hans flickvän, vi hade super kul. Åkningen gick bättre men däremot lyckades jag slå mig hårdare, blåmärkena kommer nog fram på morgonen som ett bevis på vad jag gjort idag. Jag är riktigt besviken på påskvädret, de som brukar vara så fint, men solen har lyst med sin frånvaro hela långa helgen, typsikt, vad arg jag blir. Får nog satsa på Pullinki en helg till innan snön hinner försvinna och hoppas på att solen vill titta fram då. man blir faktiskt riktigt trött av att vara ute så länge.

Bjuder på två bilder från dagen:

Igår kväll var jag förbi hos Marie för att hinna träffa henne och Stefan innan de hinner åka tillbaka till Sandviken, trevligt. Imorgon är det dags att åka tillbaka till Luleå och börja leta fakta till uppsatsen. (Först bör jag dock bestämma mig för vad jag ska skriva). Jag avslutar denna dag med en varm bastu ;)

Pullinki

Efter många om och men tog vi oss till Pullinki igår för att åka bräda och kul var det :)

På måndag beger jag mig ut i backarna igen, den här gången med tjejerna. Vill lära mig att svänga på rätt sätt, hjälp mig! Jag tar ju mig ner och kan svänga men bara åt ena hållet. När vi kom hem hade mamma och pappa lagat en god middag, lax med potatisgratäng :) Efter middagen spela jag lite kort med brorsan och hans flickvän och därefter kom Emelie och vi bastade. Kvällen slutade på hotellet i Övertorneå, helt okej.

Ikea

Igår kom jag till Övertorneå efter några om och men, bilar som kört omkull och ner i diket, trafikstockningar alltid då och då. Jag blev 10 minuter sen till tandläkaren men det gick bra ändå. Efter tandläkarbesöket åkte vi till Ikea, mamma och pappa skulle köpa nya badrumsmöbler :) Resan slutade med att vi inte fick plats med allt i bilen så vi får göra en ny vända idag. då ska jag samtidigt se om jag hittar snowboardskor.

Besviken blev jag på vädret idag och det innebar att det inte blev nå pullinki, men i morgon sägs det att det ska bli bättre så då beger vi (jag och andreas) oss ut i backarna ;)

RSS 2.0